Boodschap van algemeen nut Orde van Hingene Fotoalbum Geschiedenis Orde van Hingene Allerlei Verenigingen Links Met dank aan Sponsors Evenementen OvH Contact
© Orde van Hingene 2014 - DISCLAIMER

Wij zoeken nieuwe bestuursleden en vaste medewerkers

Heb jij af en toe een beetje tijd over? Ben je geïnteresseerd in je dorp of de geschiedenis van je dorp? Zoek je graag 

in archieven? Ben je handig met een computer en scanner of wil je gewoon graag een handje helpen? Dan is deze 

oproep aan jou gericht. De ‘Orde van Hingene’ is namelijk op zoek naar bestuursleden en vaste medewerkers! 

Onze vereniging beschikt over een schat aan materiaal over de (deel)gemeente Hingene, met zijn dorpskernen Hingene-  centrum, Wintam en Eikevliet. Al dit materiaal is opgeslagen in ons archief en de online beeldbank op onze website, waar  we al veel waardering voor gekregen hebben. Al beseffen wij goed dat de beeldbank nog steeds voor verbetering vatbaar  is. Maar er is nog veel meer: digitaliseren van foto’s, documenten en filmmateriaal, opstellen van teksten over  dorpsgerelateerde thema’s, verzamelen van postkaarten, rouwprenten en –brieven en ga zo maar door. Ook hebben wij  een zeer actieve werking met het organiseren van tentoonstellingen, het organiseren van busreizen, het helpen van  persoonlijke verzoeken van sympathisanten, enz.   Naast dit organiseren wij jaarlijks onze ledenbarbecue, onderhouden wij contacten met andere heemkundige kringen en  socio-culturele organisaties, zoeken wij doelgerichte marketing en werken deze verder uit, enz.  Kortom: je merkt dat er heel wat te beleven en te doen valt in een vereniging zoals de  onze en alle hulp is meer dan welkom! 

Wij verwachten van een bestuurslid dat hij/zij:

Bereid is om regelmatig vergaderingen bij te wonen. Het bestuur vergadert 1x per maand (voorlaatste vrijdag  van de maand) van 19u30 tot 22u00 (kan uitlopen, maar we proberen ons eraan te houden).  Een teamplayer is. Lid is of bereid lid te worden (zie lidmaatschap).  Een gezonde interesse in heemkunde is geen noodzaak, maar handig meegenomen.

Wij verwachten van een vaste medewerker dat hij/zij:

Bereid is om eventueel werkvergaderingen bij te wonen. Dit zal enkel gebeuren voorafgaand een groot  evenement zoals onze expo. Een teamplayer is, maar ook zelfstandig kan werken.  Lid is of bereid lid te worden (zie lidmaatschap).  De handen uit de mouwen wil steken.  Dus: heb je zin om toe te treden tot het bestuur van de Orde van Hingene? Of heb je gewoon zin om éénmalig of af en toe  te helpen, bijvoorbeeld met het aanvullen en beheren van de collectie, het schrijven van tekstjes, het maken of scannen  van foto’s, het aanleveren van ideeën, het begeleiden van activiteiten, …?  Neem dan zeker even contact op via eenhartvoorhingene@gmail.com  Niet twijfelen, gewoon doen!   
Raad van Bestuur  Overzicht van onze bestuursleden
Lid worden van onze vereniging Sinds de Algemene  Vergadering van 18 oktober  2013 vragen wij een  contributie van  €5,00/werkjaar. De  contributies gaan integraal  naar de werkingskosten en  daarbovenop geven wij nog  eens een leuke leden-korting  op al onze activiteiten. Lid  worden van onze vereniging  is heel simpel. Ga naar onze  speciale ledenpagina. Wij  hopen jullie allemaal te  verwelkomen in onze steeds  groeiende vereniging.